hullmaks Wrote:Varem teemat mitu korda uurinud, linki vaadanud,Tänud , väga huvitav lugemine:).
seal reduktori kasutamisest hakkaski mõte liikuma, ja kui olin näinud akurellakat poes mille hind madal(muidugi lisas müügimees ka seda, et on paremaid akurellakaid, seda Ryobi oma ta eriti heakst ei hinnanud) tekkiski säherdune mõte. Tahaks muidugi ka neid Dollari eest ostetavaid asju kusagile külge panna, aga seda ehk tulevikus kui Allah lubab.
Suured kiirused ei ole esiti eesmärgiks, tahaks odavalt iga päev 20-30 km läbida ilma et särk seljas higist leemendaks.
Kui otsustan ise katsetada, siis kajastan seda kindlasti ka siin.
Ma ei usu, et akurellaka mootor jalgratta reziimis eriti vastu peaks. Lisaks on relaka pöörlemiskiirus suurusjärgus 10 000 rpm, jalgratta rattal kusagil 200 rpm, ülekannet 1/50le on ka suhteliselt raske teha. Kui on eesmärk odavalt läbi saada, siis on kindlasti mõtet pigem Teeduga rääkida, minu teada peaks mingi elektrijalgratas veel laos vedelema, talvel võib väga soodsa hinna saada. Mootor, kontroller, aku, laadija, akuindikaator - kõik juba olemas, uus jalgratas lisaks ka.
Muidugi, kui eesmärk on huvitavaid lahendusi proovida, ehitada ja kogemusi omandada, siis see on teine teema. Minu elektri-ATV projekt läks u. kolm korda kallimaks, kui valmis ATV, aga igal juhul ma ei kahetse, väga põnev oli. Mootoriks soovitaks siiski mingit muud lahendust, kui rellakas. Mul peaks garaazis vedelema kaks SAABi invakäru mootorit, need on oluliselt suurema tõenäosusega kõlblikud, töötavad 24V -ga ja kestavad ilmselt terve igaviku. ATV jaoks jäi üks lahjaks ja kahte lihtsalt ei viitsinud külge aretada... Odavamad on igatahes ka kui akurellakas. Väikeseid akusid on ka järgi.