Tervised foorumlased! Esimene post ning kohe kaevan ühe habemega teema välja!
Nimelt Generaatorist mootori tegemine ei ole tegelikult mingi eriline kunsttükk. Olen ise seda teinud ning tulemused esialgu olid palju lubavad. Praegusel hetkel ei ole ma seda riistapuud edasi arendand, kahjuks. Fotosüüdistuse leiab siit
http://album.ee/album/262631/50227695 koos selgitavate sõnadega. Isiklikult kasutasin IRF3205 transistore esimeses versioonis. Valikul soovitan uurida, et Rdson oleks võimalikult väike ning Vds vähemalt 2x kõrgem kui kasutatava akupaki pinge. Kontrolleri teise versiooni skeemijupp on poolik hetkel. Lühidalt võin öelda niipalju, et kasutusel on niisamauiti MC33035 juhtklots kuid transistoride tüürimiseks kasutan seekord spetsiaalselt 3 faasilistesse ahelatesse mõeldud FET driverit IR2130S. Esimesel verisoonil sai kasutatud andmelehel toodud tüüpskeemi ning nn. "ülemise õla" FETe tüürisin läbi optronide PC111. See osutus veaks, kuna IRF3205 FETidel on liiga suur sisendmahtuvusn ning tühipaljas optron pole võimeline teda kõrgel sagedusel efektiivselt sisse-välja lülitama. Ühesõnaga "ülemise otsa" FETid kuumenesid mõne minutiga talumatu temperatuurini(üle 120C raudselt). Muidu nn "alumised" FETid olid külmad ka pikal käitamisel. Loomulikult radiaatorit ma ei kasutanud

.
Kui sellel teemal peaks siin foorumis huvi tekkima, siis võin eraldi teema luua koos vajalike andmete ning näpunäidetega ise sama asja valmis ehitamiseks(ei soovi kohe esimese postiga teist teemat risustada