Meelis kirjutas:LIsaks sain kätte akude indikaatori, mille kavatsen armatuurlauda integreerida:
Tegemist on siis voltmeetrite komplektiga, mis näitab LED-riba abil eraldi iga aku pingeti.
Lihtne ja väga vajalik seadeldis, võimaldab aru saada, kui ühe või mitme akuga mingi
probleem juhtub olema. Eriti vanade akude puhul kipuvad suuremate tsüklite puhul akud
balansist välja minema ja siis on võimalik mõni aku nulli lasta või isegi osaliselt tagurpidi
ära laadida. Tulemuseks on aku surm (ja seda sain ma oma eelmiste Elcati akudega ka järgi proovida)
Nüüd on mu Elcatis samasugune ja üks kord on see mu akud juba päästnud. Kui üks aku jääb
millegipärast teistest tühjemaks, saab teda eraldi laadijaga "järele aidata".
mgvali kirjutas:xmasta kirjutas:kas sellise led-voltmeetri skeemi asja oleks kuskilt pakkuda
http://www.evconvert.com/article/led-ba ... tor-part-2
Vaatasin, et seal saidil on üle pika aja isegi üks värske sissekanne tekkinud.

Niih, tänud lingi eest mgvali, antud guide ehitab, nagu ma aru saan esmapilgul, indikaatori nii, et iga riba omab eraldi boardi suisa, samas meelise näidatul on 1 board kahe chipiga mis haldab kuute bar'i, kuna ise tahaks rollerimoodi asjale seda esialgu paigutada siis see füüsiline suurus mängib natuke rolli, et äkki selle ägedama variandi leiame ka kuskilt?