Päikesepaneelidest

Re: Päikesepaneelidest

PostitusPostitas veloElektrik » Esmaspäev 01 Apr 2013, 22:03

EL-i ja Hiina vahel on väike kaubanduslik piki näppusid laksimine puhkenud. Kirjutavad tšehhi tüübid saidil "ev-power.eu", et EL tollinõudeid karmistati ja nõutakse 6. märtsist alates Hiinast imporditavate päikesepaneelide arvele võtmist, mis võib tähendada tagasiulatuvate kaitsetollide kehtestamist sügisel. Ja see ei ole aprillinali, kuigi ma seda 1. aprillil märkasin.

Attention! Antidumping Tariffs for Chinese Solar Panels. As of today, March 6, all Chinese photovoltaic modules and their main components coming into the EU must register with national customs authorities. This means should anti-dumping tariffs be imposed at the end of the year, they could be retroactively applied. Please study the information attached in ANTIDUMP-20130306EN.pdf. By purchasing solar panels you confirm that you comply with the terms of these antidumping tariffs.

...ja minu väike kahtlus, et selline hind saab vaid teise tootja tapmiseks mõeldud dumping olla (sest isegi oma koostatule kippus see lähenema) on vist veidi põhjendust leidnud.

Niru dilemma igal juhul. Ma ei ole tolli fänn. Ausõna, ma üritan neid huiata kui võimalus avaneb. Samas ma ei ole dumpingu ja turujõu kuritarvitamise fänn kah. On küll tore, kui kraam on odav, aga tahaks et kraam oleks jätkusuutlikult odav, mitte ainult selle punktini kus konkurent kõhu ülespidi keerab.

Igatahes, alternatiivsed energeetikud, nüüdsest peate kaupa valides arvestama, et teatud kaubal (mis võib kuid ei tarvitse olla ebaeetiliselt määratud hinnapoliitikaga) võib tolkneda küljes puuk-ametnik, kes üritab oma võimu hiljem kehtestada veidi.
veloElektrik

PostitusPostitas vootele » Teisipäev 02 Apr 2013, 19:19

Noojah, jama siis. Muidugi neil on probleem, kuna hiinlased alustasid dumping sõda, et eu ja usa tootjaid pankrotti ajada. Täpselt nagu haruldaste metallide turulgi. Eks see on siis EU vastulöök.
3D CAD joonised, modelleerimine, prototüüpide valmistamine. vootele@biker.ee Soovid lehtmetallist laserlõigatud detaile, custom võresid vms? tel. 56950388
vootele

PostitusPostitas veloElektrik » Reede 10 Mai 2013, 14:48

Nii nad tegidki, algul väikese dumpingu ja siis teiseltpoolt väikese tollisõja:

EPL: Hiina päikesepaneelidele kehtestatakse 67.9 protsendine maks

http://www.e24.ee/1230944/hiina-paikese ... line-maks/
veloElektrik

Eelmine

Mine Lisaseadmed

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline