Ei dumpingut nad ei tee, aga kate on mõistlik.
Näiteks akude puhul tuleks hiinast tellida ala 30kWh liitiumakusid, et hakkaks ära tasuma s.t. neil on selline mõistlik kate peal ning proovivad käivet kasvatada.
Üldiselt on aus firma, aga netist tellides on nagu ikka garantii kesine.
Kui kellegil huvi teha lahendus, mis toodaks elektrit majale, siis mina küll arvan, et tasuks võtta kohapealt, et saada 2a garantiid. Selline viimase euro veeretamine võib kalliks minna kui mingi probleem tekib.
Painduvad paneelid on minu arust ka madala energiatihedusega ja kallid, siin tehnoloogia ülevaade:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Best_ ... encies.pngKaks korda on siis kehvema efektiivsusega. Ma ise olen vaadanud, et mulle praegu tundub tavalahendustesse optimaalne dual junction monocristalline.
Selleks peaks ikka mingi hea põhjus olema, miks kasutada painduvaid.
Muidu mainiks ka, et kui kellegil huvi mingi suurem lahendus teha, kas siis tuule või päikese oma - ütleme 20kW ja ülespoole, siis võiks kaaluda eraldi maaletoomist. Meil päris hea valik erinevatest kõrgetasemelistest Hiina tootjatest.
Samas ega nüüd imehindu ka ei tasu oodata, mida näiteks Alibabas võib näha - transport, impordimaks, tollideklareerimine ja käibemaks ju lähevad ikka otsa + mingi marginaal garantii pakkumiseks kah