maits kirjutas:niipalju kui ma olen inimestelt uurinud arvamust elektri autode kohta siis on suhtumine negatiivne. nad on kallid,aeglased ja akud kestavad vähe.kuidas seda küll muuta?
Eks neil ole selles osas õigus ka, hetkel on elektriautod kallimad kui bensiiniautod (TATA Norras müüdav neljakohaline elektriauto maksab ligi 400 000.-), aeglased (sellise auto tippkiirus on 110 km/h) ja aku kestab suhteliselt vähe (200km)
Tegelikult on probleem vaatenurgas, enamasti linnaliikluses inimene rohkem ei vaja kui 50 km päevas, minu kolmeaastane kogemus elektriautodega on seda ka kinnitanud. Eestis üle 110km/h pole lubatud sõita, seega jääb ka arusaamatuks miks peaks see olema suurem. Hind on ka suhteline, suur osa on selles kulutus akudele ja vastavalt on hiljem elektriauto ekspluatatsioon oluliselt odavam. Elektrienergia kulu km kohta peaks olema suurusjärgus 15 senti. Kindlasti on elektriautode kõrges hinnas süüdi ka see, et neid hetkel toodetakse väga vähe, suuremate koguste puhul hind langeb. Iseenesest on elektriauto lihtsam kui sisepõlemismootoriga.
Tallinaas sureb õhusaaste tõttu, millest enamuse põhjustab transport, ligi 300 inimest aastas. See võiks ka mingi argument olla. Tõenäoliselt tulevad mingil hetkael ka saastemaksud. Või läheb kütus lihtsalt nii kalliks, et see muutub argumendiks.
Niipalju kui ma aru olen saanud on põhiprobleem harjumustes ja emotsioonides. Mulle on tuldud raakima, et elektriautoga ei saa sõita, kuna see ei tee ilusat häält. Suur maasturilembus on psühholoogide arvates tulnud "reptiililoogikast", peab olema suur, hirmuäratav, hääl võiks ka võimas olla. Lisaks muidugi fakt, et korraliku sisepõlemismootori hääl tõstab naistel testosterooni taset... Maserati pidi selles osas hea olema. Piisavalt hea argument meestele auto valikul.
Selline see olukord on, transpordivahendina on elektriauto enast juba ammu tõestanud, loodetavasti saadakse harjumuste ja emotsioonidega ka kunagi hakkama.