katkine 48v laadija, võtaks abi!

katkine 48v laadija, võtaks abi!

PostitusPostitas xmasta » Kolmapäev 09 Juun 2010, 16:45

Tervist, kuna probleemi kätega vehkides ja kirjeldades on raske "paberile" panna, siis parem tegin klipi, video kirjelduse on ka link piltidele.

Lühidalt siis: mittetöötav 48v laadija, õhtul laadis hommikul nõksutas (nõks nõks häält teeb) (ei tee ventikas) vaid power ledi ja kõik.

http://www.youtube.com/watch?v=5SFj9gJO4OI&hd=1
http://www.upload.ee/gallery/3169/akulaadija.html

vajan tarka!
kas on midagi parandatavat, õigemin mis kulutustega parandatav
xmasta

Re: katkine 48v laadija, võtaks abi!

PostitusPostitas virks » Kolmapäev 09 Juun 2010, 16:59

Kas kaabli kontrollisid üle (äkki on see lühises).
virks

PostitusPostitas xmasta » Kolmapäev 09 Juun 2010, 17:11

virks kirjutas:Kas kaabli kontrollisid üle (äkki on see lühises).

Jah ikka, ning ma arvan, et igasuguste lühiste peale lendaks kuskil kaitmsed läbi või sädemeid ja kurja.
xmasta

PostitusPostitas virks » Kolmapäev 09 Juun 2010, 19:03

Selline vilkumine viitaks siiskii justkui ülekoormusele.
virks

PostitusPostitas Tagaveoline » Neljapäev 10 Juun 2010, 16:51

Minumeelest see mis ta teeb näitab ,et see impulsstoitekas üritab käima minna aga millegipärast see ei õnnestu võibolla tõesti ülekoormus nagu eespool on pakutud. Kuidas sa mosfetti testisid oled kindel ,et see on mosfet ? Kas laadija läks töötades väga kuumaks äkki trafos lühiskeerud sees (koormus) ?
Tagaveoline

PostitusPostitas xmasta » Neljapäev 10 Juun 2010, 17:20

Tagaveoline kirjutas:Minumeelest see mis ta teeb näitab ,et see impulsstoitekas üritab käima minna aga millegipärast see ei õnnestu võibolla tõesti ülekoormus nagu eespool on pakutud. Kuidas sa mosfetti testisid oled kindel ,et see on mosfet ? Kas laadija läks töötades väga kuumaks äkki trafos lühiskeerud sees (koormus) ?

mina magasin kui ta töötas, hommikul nõksutas ja oli niisama tasane ja jahe, nii et ma ei tea kas ta väga kuumaks läks või mitte:)
Kui sa nii tavapärasel ajal mõtled, siis ei, kergelt aga ventikas tegi piisavat tööd.

Mosfeti testisin nagu õpetatakse, mõõda siit sinna siis katsu seda et gate avada siis testi uuesti ja nii.

Samas läksin ise uuesti kallale ja kiskusin pisemad transid ka maha 3tk, lugesin siit-sealt kuidas neid testida tuleb ja 2tk käituvad nagu normaalselt, igaks petteks võtsin oomipoest asendused ka kuna need vaid 2 eeki maksid, aga kolmandale mis on teise markeeringuga, ei osanud oomipoiss mulle midagi asenduseks pakkuda.

Markeering on: WS TL431AA 430SD
Ja muidug see teeb testides väga imelikke asju, pluss keskele ja mõlemast äärmisest funkab, kuid ka teistpidi funkab ühest jalast keskele.
Samuti mõlemad äärmised omavahel funkavad.
funkavad all pean ma siis silmas, et diooditesti reziimis multimeetril annab tulemust.

See ei ole õige asi ma oletan?
Ma ei oska ise neid equivalent transistoreid vaadata, et mis seda asja mulle asendada oskaks mis saadaval on?
elfa poed on tiba kaugel mulle, aga kui oomis ei paista sobivat eks siis tuleb kaugemal käia, mis sinna kõlbaks?
või on see käitumine tolle isendi puhul normaalne..

edit: värvilist pilti ka! http://www.upload.ee/image/628376/IMG_4595.JPG
xmasta

PostitusPostitas xmasta » Neljapäev 10 Juun 2010, 17:50

sain targemaks, et see ei ole üldsegi transistor vaid misgi programmable shunt killakolla.. seda ma testida ei oska
xmasta

PostitusPostitas xmasta » Neljapäev 09 Aug 2012, 05:01

kuna sain pm'i selle asja kohta siis updaten threadi, et laadija sai parandatud pisijuppide vahetusega ja nüüdseks ammu müüdud koos rolleriga mille juurde ta kuulus.
xmasta

Mine Lisaseadmed

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist